Luontoaktiviteetit

Villivihannekset – Arjen todellista superfoodia

Metsästä energiaa arkeen

Tiesitkö, että villivihannekset ovat ravintopitoisuuksiltaan huippuluokkaa! Ne ovatkin arjen todellista superfoodia, joiden hiilijalanjälki on lähes olematon. Jos taas olosi on väsynyt ja kaipaat arkeesi energiaa, ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan. Lähde metsään!

Kun tyky- tai virkistyspäivään on varattu aikaa enemmän, suosittelemme kokkauskurssiin yhdistettäväksi Villivihannes työpajaa tai Rentouttavaa metsätyöpajaa. Nämä tuotteet sopivat erinomaisesti kokkauskurssin yhteyteen sekä asiapitoisen kokouspäivän kevennykseksi tai päätteeksi.

 

Villivihannesten perusteet -työpaja

Villivihannesten perusteet -työpajassa opit näkemään ympäristösi uusin silmin ja löydät ruokaa kaikkialta. Saat elinikäisen taidon ilmaisten, ekologisten ja terveellisten villivihannesten käytössä. Opit rakastamaan ”viheliäimpiäkin” rikkaruohoja!

Tällä vasta-alkajille sopivassa työpajassa saat perusteellisen opastuksen Suomen luonnon yleisimmistä, helpoiten käytettävimmistä ja suosituimmista villivihanneksista.

Opit kädestä pitäen mitä kerätä, mistä kerätä ja miksi kerätä? Lisäksi opit säilönnästä, mahdollisista rajoituksista sekä kasvien käyttömahdollisuuksista niin ruuanlaitossa kuin yksinkertaisissa hoivatuotteissa. Saat tietää herkullisimmat makuparit ja kouluttajan suosikkireseptit.

Lähde nauttimaan luonnosta sekä tunnistamaan ja keräämään kasveja! Pyydä tarjous tästä!

 

Metsän viemää: Rentouttava metsätyöpaja 

Tiesitkö, että metsässä ollessamme ja siellä liikkuessamme saamme nauttia kehossa ja mielessä luonnon hoitavista terveysvaikutuksista? Muun muassa seuraavista luonnon terveysvaikutuksista on tutkittua tietoa: verenpaine ja stressitasot laskevat, sydämen syke hidastuu, ahdistuneisuus ja masentuneisuus sekä ärtyneisyys ja levottomuus vähenevät, palautuminen nopeutuu ja immuunipuolustus vahvistuu. Yleisesti ottaen jo pelkästään metsään menemisellä ja siellä olemisella on terveydelle positiivisia vaikutuksia, mutta niitä on mahdollista vielä tehostaa!

Metsän viemää -metsätyöpajassa tehostamme luonnon suomaa elpymistä tutkitusti tehokkailla hengitys- ja aistiharjoitteilla sekä tietoisen läsnäolon hiljentymis- ja havainnointiharjoitteilla. Harjoitteet ovat yksinkertaisia ja soveltuvat ihan jokaiselle. Opittuasi ne, voit mainiosti ottaa ne jokapäiväiseen käyttöösi hyvinvointisi tueksi. Suljemme metsätyöpajan alussa puhelimet ja muut digilaitteet nauttien meditatiivisesta tilasta, kävelystä metsäpolkuja pitkin, rauhasta, metsän äänistä ja äänettömyydestä.

Metsätyöpajan jälkeen palaat arkeen levollisempana, virkeämpänä ja paremmin voivana. Anna metsän vaikuttaa ja viedä stressi mukanaan!

Kuljemme vaihtelevassa maastossa juurisilla metsäpoluilla, joilla on ala- ja ylämäkiä, joten ota hyvät jalkineet mukaasi. Ota mukaan myös lämmin, säänmukainen, metsää pelkäämätön vaatetus sekä juomapullo. Huomioithan, että Kaupin metsässä ei ole muuta vessamahdollisuutta kuin luonnonhelma. Pyydä tarjous Metsätyöpajasta tästä!

 

Räätälöimme kursseja myös toiveidenne mukaisesti. Tai jos aikataulunne on tiukka, meiltä löytyy myös lyhytkestoisempia kursseja.

Villivihannes – ja Metsätyöpajakurssit toteutetaan yhteistyössä Tmi Villipihlajan kanssa.