Menut
Villa Sofian kokkauskursseilla voitte valita joko 6-8 ruokalajia käsittävän illallisen, joka toimii loistavasti yhteishenkeä kohottavana juhlana, tai nopeamman ja edullisemman menun.
Kokkauskurssin teemaksi voitte valita uutuutena kasviruokamenun tai ympäri maailmaa kerättyjen taitojen pohjalta Vietnamin, Intian, Espanjan, Lähi-idän, Provencen, Italian tai kotimaisia, paikallisia raaka-aineita vaalivan Herkkuja Pirkanmaalta -menun. Lisäksi vuodenkierron mukaan vaihtuvat sesonkiherkut. Kesäkaudella 1.5.- 15.9. välisenä aikana valikoimastamme löytyy herkullinen Kesä grillaten -kokkaukussi. Jos budjetti tai aikataulu on tiukka, vaihtoehtona on maukkaat Amerikan herkut. Tutustu kurssihinnastoon. Ja varaa kurssi yhteydenottolomakkeella.
Tutustu Menuihin
Herkutellaan Terveellisesti Kasvisruoalla
Hyvinvointia sinulle ja ympäristölle! Tehdään yhdessä herkullista, maukasta ja terveellistä kasvisruokaa. Menua on helppo varioida myös vegaaniseksi tai lisätä mukaan höyrytettyä kalaa. Tältä kurssilta saat eväitä kevyempään elämään mausta tinkimättä.
- Aasialaiset Avokado-Korianteri -kääröt
- Myskikurpitsakeitto Kikherne-grutongeilla
- Höyrytetyt Paprika-Dolmat: Yrttejä, Belugalinssejä ja Fetajuustoa
- Kukkakaali-Kookospyree
- Pomelo-Tuore Ananas -Salaatti
- Marjasalsa ja Lime-rahka
Täydellisen hyvinvointipäivän saat yhdistämällä kokkauskurssin ja Villa Sofian Elämyksiä lähi-luonnosta -retken.
Maukasta Amerikan mantereelta
4th of July – juhlan vietto voi alkaa jolloin grilli kuumenee ja ystävät kokoontuvat yhteen uima-altaan äärelle. Reilut hampurilaispihvit ja paahdetut bataattitikut nautitaan raikkaiden lisukkeiden ryydittäminä. Tilaa täytyy kuitenkin jättää myös herkulliselle jälkiruoalle. Auringon laskiessa Key Westissä tai Manhattanilla ovat kaikki valmiina ilotulituksia varten. Tule nauttimaan reilusta ja maukkaasta Amerikan menusta:
- Coleslaw
- Punasipulihilloke
- Texmex-burgerit pihvikarjan lihasta
- Kanelilla maustetut bataattitikut
- Itse tehty valkosipulimajoneesi
- Hedelmäinen marenki-tuorejuusto -herkku
HUOM: Kesto 3 tuntia
Vietnamilainen ilta
Toi di! Huudahtaa Thuy Anh ja lähtee pyöräilemään Ao Dain helmat hulmuten. Pian hän on kadonnut Ho Chi Minh Cityn ihmisvilinään. Jos haluat lähteä hänen matkaansa tutustumaan Vietnamin keittiön saloihin, ja oppia valmistamaan eksoottisia, maukkaita ja terveellisiä ruokia, ota cyclo ja käske kuskin polkea nopeammin. Kotona Thun keittiössä valmistamme seuraavan juhla-aterian:
- Pho Bo; naudanliha-nuudelikeitto
- Kasviksilla ja katkaravuilla täytetyt riisipaperikääryleet ja
- Nuoc cham
- Kasvis-pähkinä wok
- Mimosariisi
- Naudanlihaa seesaminsiementen kera
- Salaattilautanen
- Riisiä vietnamilaisittain
- Tropiikin hedelmät
Intialainen ilta
Lähde yhden illan kestoiselle herkuttelumatkalle Intiaan: Sukella Delhin ihmisvilinään ja näe Aasian suurimat maustemarkkinat. Koe Garam Masalan huumaava tuoksu ja anna Sonu Nigamin musiikin viedä mennessään. Valmistamme seuraavan menun Rachana Sekhrin keittiön opeilla:
- Keltainen linssikeitto
- Ananaschutney
- Kardemummakanaa kookosmaidossa
- Kananmunakorma
- Tuliset munakoisot
- Paneercurry
- Naanleivät
- Basmatiriisi
- Mango- ja banaani-mansikkalassi
Provencelainen ilta
Lähdemme herkuttelumatkalle pieneen La Rouvieren kylään Etelä-Ranskaan: Viikuna– ja laakeripuiden katveessa vaihdetaan kyläläisten kesken päivänkuulumiset silmän levätessä viiniköynnösten tasaisissa riveissä ja Sevennien vuoriston siintäessä horisontissa. Achillin perheessä vaalitaan perinteistä keittotaitoa ja pääsemme kurkistamaan heidän keittiönsä saloihin. Valmistamme Yvette-mummun ohjeilla seuraavan menuun:
- Sipulikeitto
- Paistetut tiikeriravun pyrstöt Yvetten tapaan ja höyrytetyt vihannekset
- Aïoli (valkosipulimajoneesi)
- Dobo Provencalo (punaviinissä marinoitua härkää)
- Perunapyree
- Oliivi-pähkinäsalaatti
- Cous cous salaatti à la Rouviere
- Patonkia
- Tarte Tatin
Espanjalainen ilta
On illansuu Barcelonassa ja Ramblas täyttyy työpäivänsä päättäneistä katalonialaisista. Liity seuraan ja suunnista sinäkin tapaspöytien ääreen! Mikään ei herätä ruokahalua paremmin kuin vilkas keskustelu pienten herkkupalojen äärellä. Illallinen odottaa: raikas qazpacho tekee tilaa paellalle ja paahdettu kermavanukas päättää ikimuistoisen illan.
- Tapaspöytä:
- Paistetut katkaravun pyrstöt
- Alioli
- Valkohomejuustolla kuorrutetut herkkusienet
- Tortilla de patatas
- Tomaattileipä
- Oliivit
- Gazpacho eli kasviskeitto
- Paella
- Crema Catalana
Italialainen ilta
Italialisen keittiön parhaimmistosta poimittu menumme vie ruokamatkalle Italian eri osiin: toscanalaista keittoa, polentaa Alpeilta, juustot ja kinkut Emilia-Romagnasta, sisilialaista Marsala-viiniä, roomalaista salaattia, mascarponea Lombardiasta, napolilaista pastakastiketta ja risottoa Piemontesta. Tervetuloa nauttimaan! Italian herkkuttelumenu:
- Valkopapukeitto Grissineiden kera
- Linguine-pastaa alla Puttanesca
- Mozzarella-tomaattisalaatti
- Kananrintaa Marsalakastikkeessa
- Risotto ai Funghi
- Tiramisu
Herkkuja Lähi-idästä
Kun kuuma Lähi-idän päivä kääntyy leppeäksi illaksi, kuuluu vuorilta kellojen kilinä. Vuohet saapuvat kotiin lypsylle. Illan askareiden jälkeen oliivipuun alle katetaan notkuva pöytä täynnä pieniä herkkuja. Tule sinäkin nauttimaan mezze-pöydän antimia!
- Jemeniläinen kanakeitto
- Hummus
- Zhoug-mausteseos
- Lihapullat Daoud Pasha
- Shakshouka
- Israelilainen salaatti
- Tahina
- Pita-leipää
- Hillotetut persikat ja maitovanukas
Herkkuja Pirkanmaalta
Sesonkien mukaan vaihtuvaaa lähiruokaa puhtaista raaka-aineista herkullisesti!
Villa Sofian kokkauskurssi ylpeänä esittää:
- Sesongin alkukeitto esim. Sienistä, Maa-artisokasta tai Parsakaalista
- Siika ceviche perunalimpulla
- Salaatti tuoreyrteistä Appenzeller juustolla höystettynä
- Häränfilepihvit Kangasalta viherpippurikastikkeella
- Perunafondant
- Sesongin lämmin kasvislisäke
- Sesongin jälkiruoka esim. Raparperi-Brita, Mustikkapiirakka, Omenahyve tai Laskiaispulla
Pihvinpaistokurssi
Villa Sofian pihvinpaistokurssi sopii mukavaksi kevennykseksi asiapitoiseen kokous- tai koulutuspäivään. Voit myös yhdistää sen yhteiseen illanviettoon. Pihvit valmistetaan suomalaisesta naudan ulkofileestä ja lisukkeena ovat juusto-perunagratiini ja säräjuurekset. Halutessanne aterian kruunaa kahvi ja Villa Sofia -kakku. Koska Villa Sofiassa ei ole anniskeluoikeuksia, voitte tuoda itse aterialle mieleisenne alkoholijuomat. Kurssilaiset saavat muistoksi Villa Sofian pihviohjeet ja kurssidiplomit. Pihvikurssi eroaa muista kursseista seuraavasti:
- Kurssin kesto ½ tuntia + ateria (max. 2 tuntia)
- Kurssilaiset valmistavat itse omat pihvinsä, mutta muuten he saapuvat valmiiseen pöytään
- Kurssin hinta on 65 € /hlö, Villa Sofia -kakku & kahvi 10 €/hlö, ryhmäkoko 10-25 hlöä, mikäli kokouksen tai muun ohjelman oheistuotteena. Hintoihin lisätään alv 14 %.
- Halutessanne ainoastaan pihvinpaistokurssin, lisätään hintaan tilavuokra.