Siirry sisältöön

Hae sivuilta:

Mistä on Villa Sofian joulu tehty?

Villa Sofian joulu alkaa pienten amaryllisten taimien saapumisella Villa Sofian kahdelletoista ikkunalle. Satavuotiaan talon puolimetriä leveät ikkunapenkit ja sirot alkuperäiset pikkuruutuiset ikkunat luovat kauniit kehykset kukille ympäri vuoden. Mutta näin marraskuun puolivälissä ruukut lähtevät Kaisa Majamäen matkaan ja tulevat takaisin valkoisten amaryllisten ja vihreän rahkasammalen kera.

Viimeistään tässä vaiheessa viimeisetkin omenapuun lehdet ovat pudonneet alas ja kukkamaa laitetaan odottamaan talvea. Mielestäni talventörröttäjät ja vastaharavoitu musta multa ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan rauhoittavia ja kutsuvat talven rauhaan. Omenapuuvanhusten käppyräiset oksat saavat valonauhat ympärilleen ja pääsevät siten oikeuksiinsa luonnon omina taideteoksina. Lisäksi joulukuusi, kynttilälyhdyt ja ulkotulet luovat puutarhaan tunnelmaa ja toivottavat vieraat tervetulleiksi juhlaan.

No miten Villa Sofiassa joulua juhlitaan? Pikkujoulut kokaten ovat olleet jo pitkään suosittuja, mutta tänä vuonna lyödään kaikki ennätykset. Ihmiset selvästi kaipaavat yhdessäoloa ja yhdessä tekemistä. Puuhaa, jossa on helppo tutustua uusiin kollegoihin ja vaihtaa kuulumisia työkavereiden kanssa, joita ei ole ehkä tavattu yli vuoteen! Ja ihana tunnelma syntyy, vaikka pikkujoulujuhlijoita olisi pienikin porukka. Monille yrityksille on myös kynnyskysymys, että juhlia voi turvallisesti: Villa Sofia kun on kerrallaan ainoastaan yhden ryhmän käytössä.

Pikkujouluihin toki satsataan hieman enemmän, joten moni asiakas onkin miettinyt ohjelmaa myös varsinaisen kokkauskurssin lisäksi. Kokkauksen yhteyteen sopivat mainiosti erilaiset makunystyröitä kutkuttelevat viini- tai Nelle Ullan suussa sulavilla suklailla toteutetut suklaapruuvit. Kun itsevalmistettu loistoateria on saatu päätökseen, siirrytään vielä takaisin Holvituvan tunnelmaan, joka onkin muuttunut klubiksi, jossa muusikot, koomikot tai taikurit viihdyttävät vieraita.

Joululounas on monessa yrityksessä pitkä perinne. Ja jos ei ole, niin tänä vuonna se kannattaa ottaa ohjelmaan, varsinkin jos sopivaa pikkujouluiltaa ei enää ole vapaana. Villa Sofian oma rauha ja omassa keittiössä valmistetut herkulliset jouluruoat virittävät joulutunnelmaan arjen hyörinän keskellä. Myös joululounasta voi täydentää toiminnallisella suklaatastingilla. Hyvä idea on myös lähteä sulattelemaan ateriaa maksuttomalla kävelykierroksella tutustuen Petsamon ja Tammelan idylliin kuva-arvoituksia ratkoen.

Villa Sofian joulussa iloitaan elämyksistä ja nautitaan hyvästä olosta & yhdessä olemisesta. Hyvää joulun odotusta! -Heini

 

 Joulu tulla jollottaa
joulupuuron porinassa,
hyvän mielen hyrinässä,
piparkakku kainalossa,
kahvipannu kantapäässä,
valonliekki pimeässä,
joulumieli kynttilässä,
papereiden kahinassa,
enkelsiiven havinassa,
jouluoljet himmelissä,
ajatukset ystävissä.

Lue arvosteluja
Ota yhteyttä