Siirry sisältöön

Hae sivuilta:

Tammikuussa alkaa talven taika: blinejä ja suklaan suloisuutta

Mikä olisikaan herkullisempi tapa aloittaa uusi vuosi kuin tulla Villa Sofiaan blinikurssille. Pakkasen paukkuessa keräännytään patojen ja pannujen äärelle Holvituvan lämpöön.

Tänä vuonna oli loistava herkkutattisyksy ja keräsin niitä korikaupalla lähimetsästämme. Nyt on jo aika ottaa nämä metsän aateliset arvoiseensa käyttöön: Aterian aluksi valmistetaankin keitto maa-artisokasta ja herkkutateista.

Blinitaikinan salat käymme läpi, jotta kaikki voivat jatkaa herkuttelua kotikeittiöissään. Kurssilla taikina odottaa toki valmiina, koska se valmistetaan aina edellispäivänä rauhassa tekeytymään. Mutta ennen blinien paiston aloittamista tehdään erilaisia lisukkeita ja täytteitä. Perinteitä vaalien raaka-aineina löytyy mm. smetanaa, hunajaa, suolakurkkuja, mätiä, kylmäsavustettua lohta ja savustettuja muikkuja. Meillä aterialle valmistetaan myös raikas salaatti ja lihan ystäviäkään ei unohdeta!

Jotta makunautinto olisi täydellinen, päätetään ateria maistelemalla yhdessä suklaita. Ja millaisia suklaita ne ovatkaan! Ellet ole vielä päässyt maistamaan NelleUllan käsintehtyjä konvehteja, niin nyt on korkea aika korjata puutos. Aidoilla marjoilla, yrteillä, kukilla kuorrutetut tryffelit sisältävät herkullisen suklaisen yllätyksen, johon yhdistyvät mm. samppanja, hedelmät tai tumma suklaamousse. Maistelun lomassa kerromme kaakaon matkasta tropiikista Villa Sofian salonkeihin.

Voitte itse päättää, mihin aikaan päivästä haluatte aloittaa ja tuotteko kokkaukseen ja aterialle esimerkiksi viinejä. Meidän valikoimastamme löytyy blineille hyvin kaveriksi sopivia alkoholittomia oluita ja kivennäisvesiä.

Totuttuun tapaamme Villa Sofia on omistettu vain teidän ryhmänne käyttöön, joten voitte nauttia tästä idyllisestä pikkukeitaastamme vain kivenheiton päässä keskustan vilinästä ja ihmisvirrasta. Omassa rauhassanne ja turvallisesti.

Nyt toivotan antoisaa joulun odotusta & onnea uudelle vuodelle 2022. Ja tervetuloa Villa Sofiaan iloitsemaan elämyksistä!

Kynää heilutti tällä kertaa Heini

Blinimenu:

 • Maa-artisokka – Herkkutattikeitto
 • Blinit ja Lisukkeet
  • Savustettua Pielisen muikkua
  • Kylmäsavulohiceviche
  • Smetanaa ja Mätejä
  • Hunajaa, Suolakurkkua ja Salottisipulia
  • Vegaanista Leväkaviaaria
 • Leipäjuustosalaatti ja Pihlajanmarja-vinaigrette
 • Uunikalkkunafile
 • Kuuden Suklaan tasting ja Kahvi/tee

Blini-kurssin voit järjestää koska vain, varsinainen sesonki on tammikuusta pääsiäiseen.

Hinta 10-16 henkilön ryhmälle 1810 € + alv 14%.

Pyydä tarjous isommalle ryhmälle!

Lue arvosteluja
Ota yhteyttä