Siirry sisältöön

Hae sivuilta:

Iloitse elämyksistä!

Tilaisuus Villa Sofia Oy

Villa Sofiassa on iloittu elämyksistä jo vuodesta 2005 lähtien. Toteutamme ikimuistoisia yritys- ja yksityistilaisuuksia, joissa vieraasi tuntevat, että heitä arvostetaan.

Oma rauha, keskeinen sijainti, idyllinen miljöö ja kokonaisvaltainen palvelu ovat menestyksemme salaisuus. Pitkän kokemuksen lisäksi meillä on yhä intohimoa tehdä tilaisuudestasi ainutkertainen ja kehitämme jatkuvasti palveluamme vastaamaan uusia toiveita ja tarpeita.

Ensimmäisessä kerroksessa on juhlatilat 75 henkilön istuville illallisille eleganteissa saleissamme ja alakerran Holvitupa on tunnelmallinen, vanhasta tiilestä holvattu juhlatila illanviettoihin ja ohjelman seuraamiseen. Cocktail-tilaisuuksissa maksimi henkilömäärä 120 hlöä. Koko kaunis Villa aina vain yhden seurueen käytössä.

Olemme avoinna tilauksesta.

Villa Sofiassa ei ole anniskeluoikeuksia, vaan asiakas voi tuoda omat alkoholijuomat yksityistilaisuuteensa.

Tilaisuus Villa Sofia Oy:n Tietosuojaseloste

Heini Niklas-Salminen ja Petra Häkkinen– kokemusta ja näkemystä

Kasvatustieteiden maisteri, kotitalousopettaja Heini Niklas-Salminen on 10 ulkomailla viettämänsä vuoden aikana kerännyt kattavan tieto- ja taitopohjan vieraista kulttuureista.

Heini on opiskellut Ho Chi Minhin yliopistossa Kaakkois-Aasian kulttuurien ja kielten laitoksella, lisäksi hän on opiskellut ruoanvalmistusta Vietnamissa, Intiassa ja Ranskassa. Hollannissa hän työskenteli maailman johtavan konferenssiyrityksen myyntipäällikkönä ja elintarvikealan konsernin kansainvälisenä koulutuspäällikkönä.

Petra aloitti Tilaisuus Villa Sofiassa elokuussa 2014. Sitä ennen hän työskenteli mm. useamman vuoden ajan Pohjoismaiden johtavan ruokailupalvelu yrityksen Fazer Food Servicen palveluksessa kokoustarjoilijana sekä ravintolaesimiehenä. Petra valmistui vuonna 2007 restonomiksi hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelmasta Savonia-ammattikorkeakoulusta. Jatkokoulutuksena hän suoritti vuosina 2019-2021 työn ohessa Tampereen ammattikorkeakoulussa Palveluliiketoiminan johtamisen ylemmän amk-tutkinnon.

Villa Sofian Emännät toivottavat sinut tervetulleeksi, tule nauttimaan asiantuntevasta palvelustamme!

Tilaisuus Villa Sofia Oy on perustettu vuonna 2005. Yritys on AAA-luottoluokituksen omaava, vakavarainen Heini ja Tatu Niklas-Salmisen omistama yritys, joka toimii heidän omistamassaan kiinteistössä.

Yrityksellä on Finpro Oy:n myöntämä Laatutonni-status. Yritys voitti Business Finlandin Matkailun Digi-innovaatiokilpailun vuonna 2018 ja toimi partneriyrityksenä European Charming Villages EU-hankkeessa vuosina 2019-21.

 

Tilaisuus Villa Sofia Oy:ssä olemme sitoutuneet vastuulliseen liiketoimintaan monin tavoin:

 • Purkukuntoisena myyty rakennus kunnostettiin huolella ja alkuperäisyyttä kunnioittaen, luonnollisia ja hengittäviä materiaaleja käyttäen
 • Rakennus on sai kunnostuksen jälkeen Museovirastolta suojeltavan rakennuksen statuksen
 • Huonekalut on valittu tarkasti aikaa ja kulutusta kestäviksi. Esimerkiksi väliovet ovat vanhoja, polttoroviolta pelastettuja 1800-luvulta olevan kartanon ovia
 • Laadukkaat taide-esineet ja arkkitehdin suunnittelema värimaailma luovat kauniin ja tasapainoisen miljöön, kertakäyttöisiä juhlakoristeita ei tarvita tunnelman rakentamisessa
 • Kankaiset pöytäliinat, biohajoavat lautasliinat ja oikeat astiat vähentävät ympäristökuormaa
 • Pöydissä juhlavuutta tuovat aidot kukka-asetelmat, joissa hyödynnetään luonnonkukkia – ja materiaaleja. Juhlien jälkeen kukat palvelevat viikkokukkina muissa tilaisuuksissa
 • Tilaisuus Villa Sofia Oy voitti Tampereen kaupungin hallinto-oikeudessa vuonna 2011 mahdollisuudesta asentaa maalämpökaivoja kaupunkialueelle. Villa Sofiassa lämmitysmuotona on ollut maalämpö vuodesta 2012 ja käytössä vihreä sähkö.
 • Jätteet lajitellaan bio-, metalli-, lasi-, kartonki- ja sekajätteeseen
 • Ruoanvalmistuksessa kiinnitetään huomiota hävikin minimointiin ja käytetään mahdollisimman paljon kotimaisia raaka-aineita
 • Rakennuksessa on vesikiertoinen lattialämmitys, hiilidioksidianturit ja geoviilennys, jotka kaikki säästävät energiaa.
 • Villa Sofiaan on helppo tulla julkisilla liikennevälineillä, rautatieasemalta on 10 minuutin kävelymatka.
 • Villa Sofiassa on ollut alusta asti käytössä unisex-wc:t.
 • Erikoisruokavaliot huomioidaan kattavasti, osaamisemme kattaa myös eri uskontojen ruokasäännöt.
 • Valittavana on myös kokonaan kasvisruokia sisältävä menu.
 • Villa Sofia toimii ikkunana maailmalle ja kokkauskurssien osatavoitteena onkin edistää kulttuurien välistä ymmärrystä.
 •  Meillä on ollut ilo palvella kaikkia ihmisiä taustoista riippumatta. Haasteenamme on kuitenkin vanhan rakennuksemme taipumattomuus esteettömyyteen.

 

Villa Sofia on Tammelan kaupunginosassa Tampereella sijaitseva, vuonna 1921 rakennettu ja 1990-luvulla peruskorjattu kertaustyylinen rakennus, joka on alueen alkuperäisistä rakennuksista ainoa tiilirunkoinen rakennus.

Villa Sofiassa on alun perin ollut kolme huoneistoa. Koska lähes koko Tammela oli tuhoutunut vuoden 1918 taisteluissa, valtio myönsi lainaa myös yksityishenkilöille talojen rakentamiseen. Kolme perhettä lähti rakentamaan Villa Sofiaa omaksi kodikseen. Perimätiedon mukaan yhden perheen isä oli muurari, mikä selittäisi kivitalon nousemisen keskelle Puu-Tammelaa. Perheet ajautuivat kuitenkin rahavaikeuksiin, joten Tampereen kaupunki lunasti rakennuksen itselleen jo rakennusvuonna 1921. Villa Sofiassa oli kaupungin vuokra-asuntoja 1990-luvun alkupuolelle saakka.

Vuonna 1995 kaupunki myi rakennuksen tarjousten perusteella purettavaksi. Heini ja Tatu Niklas-Salminen voittivat tarjouskilpailun, mutta purkamisen sijasta he kunnostivat talon siitä diplomityönsä Tampereen yliopiston arkkitehtuurin osastolle tehneen Outi Palttalan ohjauksen mukaisesti. Tieto tarjouskilpailun voittamisesta osui samalle viikolle kuin Heinin ja Tatun esikoisen ristiäiset, joten kun tytär sai nimekseen Aino-Sofia, tuli talon nimeksi Villa Sofia.

Heini ja Tatu ostivat talon ajatellen siitä tulevan heidän kotinsa, mutta vuodet vierivät ulkomailla töiden parissa. Kun viisihenkiseksi kasvanut perhe vihdoin muutti Suomeen, halusivat Heinin vanhemmat jo muuttaa maalta vanhalta kotitilalta palveluiden äärelle. Heini ja Tatu asettuivatkin lapsineen sukutilalle Kangasalle ja ihmettelivät, mitä Villa Sofialle nyt tehtäisiin.

Heini päätti toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa yrittäjäksi ryhtymisestä, joten naisyrittäjäkurssin jälkeen Villa Sofia koki jälleen uuden remontin: Rakennukseen lisättiin kuisti, ja alkuperäiset halkokellarit muutettiin opetuskeittiö- ja ohjelmatiloiksi. Yläkerrassa alkuperäistä huoneistojakoa on kunnioitettu mahdollisimman pitkälle, ja talo on sisustettu ajan hengen mukaisesti.

Nykyisin Villa Sofiassa järjestetään  yli 150 tilaisuutta vuosittain, joten vieraita Heinillä ja Tatulla käy enemmän kuin he talon hankkiessaan osasivat kuvitellakaan!

Asiakkaidemme kokemuksia

 

Lue arvosteluja
Ota yhteyttä