Villa Sofian Kokkauskurssi – Yhteistä tekemistä ja makuja
Villa Sofian kokkauskurssit ovat olleet osa tarjontaamme jo 20 vuoden ajan, ja näiden vuosien aikana keittiössämme on käynyt tuhansia innokkaita kokkailijoita – monet heistä useammankin kerran! Kokkauskurssimme tarjoavat loistavan mahdollisuuden yhdistää hauskanpito ja yhdessä tekeminen, olipa kyseessä tyky- tai virkistyspäivä, kesäjuhla, pikkujoulut tai projektien alku- ja päätöstilaisuudet.
Meidän kokkauskurssimme sopivat kaikille – iästä, sukupuolesta ja kunnosta riippumatta. Tähtiä eivät ole kurssin vetäjät, vaan osallistujat, jotka yhdessä luovat herkullisen, useamman ruokalajin aterian. Tunnelmallinen ympäristö ja lämmin ilmapiiri tukevat onnistuneen elämyksen syntymistä.
Yhdessä tekemistä ja yhteisiä muistoja
Kokkauskurssejamme käytetään moniin eri tarkoituksiin. Tyypillisesti kokkauskurssiemme merkeissä vietetään tyky- tai virkistyspäiviä tai päätetään onnistunut kokouspäivä yhteiseen illanviettoon. Myös kesäjuhlia ja pikkujouluja vietetään monesti kokkauskurssin merkeissä. Tällöin halutaan tarjota osallistujille mahdollisuus tutustua toisiinsa, keskustella ja tehdä yhdessä jotakin, johon kaikki voivat osallistua – unohtamatta tietysti hyvää ruokaa. Ruoanlaitto toimii välineenä päästä lähemmäksi toisiamme. Jutustelu on helppo aloittaa hieman tuntemattomankin työkaverin kanssa, vaikkapa kysymällä: ”Tykkäätkö tehdä kotona ruokaa?”. Yhteinen tekeminen luo välittömän yhteyden ja tunnelman, joka kantaa pitkälle kurssin jälkeenkin.
Projektit käyntiin kokkaamalla
Kokkauskurssimme toimivat mainiosti myös erilaisten projektien alku- ja päätöstilaisuuksina. Kun projektin jäsenet eivät vielä tunne toisiaan, ruokaa valmistettaessa syntyy luonteva tapa tutustua ja luoda yhteishenkeä. Kun projekti oikeasti alkaa, on alkujännitys jo voitettu ja muistissa on yhteinen onnistuminen. Tämä yhteinen kokemus tuo varmuutta ja uskoa siihen, että myös projekti etenee saumattomasti.
Kokkauskurssi Villa Sofiassa – Ei kotitaloustuntia
Villa Sofian kokkauskurssilla ei palata yläasteen kotitaloustunnille. Alkuun valitun teeman reseptit käydään nopeasti yhdessä läpi, päätetään minkä ruokalajin kukin pari tai tiimi kokkaa ja sitten aletaankin hommiin. Raaka-aineet ja työvälineet on kerätty työpisteille valmiiksi, joten aikaa niiden hakemiseen ei mene vieraassa keittiössä. Ja mikä parasta, tiskit ja keittiön siivous kuuluvat Villa Sofian henkilökunnalle.
Noin 1,5 tunnin ahertamisen jälkeen ateriakokonaisuus on valmis, ja seurue pääsee nauttimaan aikaansaannoksistaan omassa rauhassa Villa Sofian eleganteissa salongeissa, jonne katamme pöydät valkoisin liinoin ja kauniine kukkakoristein. Olipa ryhmänne sitten pieni tai iso, on talossa vain teidän seurueenne, joten oma rauha ja yksityisyys on taattua.
Makujen ja onnistumisen juhlaa
Menusta riippuen aterian eri ruokalajit tarjoillaan joko pöytiin tai nautitaan buffetpöydästä. Illan tähdet ovat esillä myös ruokailun aikana, kun jokainen pääsee kertomaan omasta tekemästään ruokalajista: onko noudatettu reseptiä, mitä mausteita on lisätty, kuka on vatkannut ja kuka paistanut ja ennen kaikkea, kuinka hienosti on onnistuttu. Väliaploodit ruokalajien välissä ovat enemmänkin sääntö kuin poikkeus.
Kurssi huipentuu yhteiseen kokemuksen koontiin, ja kotiin viemiseksi jää reseptikansio, joka muistuttaa tästä upeasta hetkestä. Usein kuulemme, kuinka kokkauskurssin reseptit jäävät elämään osallistujien kotikeittiöissä, ja muistot kurssista kantavat työyhteisöä pitkälle tulevaan. Monesti kokkauskurssimme nousevatkin esiin seuraavia tilaisuuksia suunniteltaessa.
Yhteinen kokemus ja aistien ilot
Neljän tunnin makumatkallamme kyse ei ole vain ruoasta, vaan ennen kaikkea yhdessä olemisesta ja nauttimisesta kaikilla aisteilla. Kokkauskurssimme tarjoavat takuuvarman onnistumisen – ja ennen kaikkea elämyksen, joka yhdistää ja luo yhteisiä muistoja.
Oli tilaisuutenne pieni tai suuri, Villa Sofian kokkauskurssi tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen, joka muistetaan pitkään!